L
o
w
f
o
o
d
f
e
s
t
i
v
a
l

Schermafbeelding 2024 08 05 om 15 31 33
 Asma Khan -  Max La Manna -  Calum Franklin -
Asma Khan -  Max La Manna -  Calum Franklin - 
 Vanja van der Leeden -  Oof Verschuren -  Joris Bijdendijk -
Vanja van der Leeden -  Oof Verschuren -  Joris Bijdendijk - 
 Giel Kaagman -  Yvette van Boven -  Freddy Tratlehner -
Giel Kaagman -  Yvette van Boven -  Freddy Tratlehner - 

Proef de wereld van de gastronomie.

De culinaire wereld is volop in beweging, maar niet altijd even toegankelijk. Daarom nodigen onze chefs jou uit voor het Low Food Festival. Wat zijn hun geheime ingrediënten? Hoe maken ze het verschil op het bord? En door welke internationale chefs worden ze geïnspireerd? Je komt het allemaal te weten tijdens het Low Food Festival. Of je nou graag restaurants bezoekt, jezelf uitdaagt met koken of vooral fanatiek naar kookseries kijkt. Het is drie dagen genieten voor iedereen.

Kom langs, vier je liefde voor goed eten en stil je honger naar nieuwe smaken en inspiratie. Van 6 tot en met 8 september bij Move Amsterdam; Restaurant Wils en Wils Bakery Café.

Line-Up

Live Shows

11:00 - 12:00

Omar, voormalig chef van Coba Taqueria en FC Hyena, ontmoette Karla, de oprichtster van Tortilleria Taiyari, vanwege hun gezamenlijke zoektocht naar authentieke tortillas. Uit deze ontmoeting ontstond een culinair sterduo! Tijdens deze kookshow nemen ze je mee op een reis door hun Mexicaanse erfgoed en de gerechten waar ze zo veel van houden. 

CREDITS Sophia van den Hoek
13:00 - 14:00

Solo koken
Alle solo-kokers en singles verzamelen! Kookboekauteur, columnist en presentator Emma de Thouars leert jou hoe je jezelf culinair overtreft als je het rijk alleen hebt. Zonder dat je ooit nog een halve spitskool of zak spinazie hoeft weg te kieperen.

6 C9 A8530
15:00 - 16:00

Durf, Surf & Turf met Giel Kaagman
Voor chef Giel van restaurant Kaagman & Kortekaas is alles van het land en uit de zee een optie voor op het bord. Tijdens de live show maakt hij een gedurfde, lokale surf & turf. Ook deelt hij zijn filosofie en zijn geheimen voor meesterlijke sauzen. Pennen klaar dus.

Giel Kaagman 3
17:00 - 18:00

The perfect pie (Engels gesproken)
De Britse ‘King of Pie’ Calum Franklin leert je alles over het maken van een heerlijke dauphinoise met Nederlandse kaas en gekarameliseerde uien. Van bodem tot topping. Calum deelt zijn beste ingrediënten en technieken. Gemodereerd door Samuel Levie.

Calum Franklin

Workshops

11:00 - 12:30

L' Abeille Pastry - Classic choux chocolat (Engels gesproken)
Dit is je kans om zij aan zij te werken met patissier Laura Vervoort en een Michelinwaardige klassieker te maken: het chocolade soesje. Laura neemt je mee door alle stappen van het beslag, de chocoladevulling en de onweerstaanbare afwerking met gezouten karamel.

Laura Vervoort Labaille Pastry
11:00 - 12:30

Food Fotografie
Wegens groot succes in reprise: de workshop food fotografie van Oof Verschuren! Wat maakt food fotografie nou echt goed en bijzonder? Hoe maak je het FOAM-waardig? Natuurlijk mag je ook zelf aan de slag. Hoe maak jij met drie ingrediënten een fantastisch verhaal?

200722 JB AMS Dorade Sashimi FINAL
13:00 - 14:30

Tartaar van Harder à la Donovan
De creatieve chef-kok Donovan Kraag neemt je mee het diepe in met harder. Net uit de Noordzee en ideaal voor een frisse tartaar. Gepresenteerd als een complete smaak symfonie met onder andere spinazie chiffonade. Schuif aan en blaas straks je eigen gasten weg.

Donovan Kraag portretfoto
13:30 - 15:00

Food Styling - The Salad Edition (Engels gesproken)
Ajda Mehmet is kok, foodstylist en auteur uit Londen. Dit is het moment om te ontdekken hoe ‘een dag uit het leven van een food stylist’ er werkelijk uitziet. Ajda Mehmet deelt haar tips en tricks voor het creëren van een prachtig ogend bord eten.

DSC00731
15:00 - 16:30

Gnocchi á la Vanja
Met haar laatste kookboek Italopop laat chef Vanja van der Leeden zien dat haar roots ook in Italië liggen. In deze workshop leert ze je alles over gnocchi: de beste aardappels, de perfecte kussentjes en daarbij een pittige saus met een krokante topping. Delizioso!

Vanja Sate13
17:00 - 18:30

Gestoomde momo’s (Indiase dumplings)
Paulami Joshi groeide op in Mumbai en doet nu alles om haar liefde voor de Indiase keuken te delen. In de workshop ga je gestoomde momo’s maken: een variant op dumplings meteen spicy groentevulling en een sticky chutney. Rijk gegarneerd met verhalen over India.

For Poulomi Fullres 12

Tastings

11:00 - 12:00

Niet alleen wijn en koffie kun je uitvoerig proeven, ook chocolade is een dansje op je tong van bitters, zoetjes, een crunchy afbeet (is vanaf nu een woord) en weelderige aroma's. Zeker de chocolade van Chocolatemakers. Marije Guillaumond en Amber Entius van Chocolatemakers komen naar ons festival om jou op te nemen in het gilde van chocoladeproevers. Inclusief drie repen naar keuze om mee te nemen en thuis verder te proeven.

2024 06 14
12:00 - 13:00

Niet alleen wijn en koffie kun je uitvoerig proeven, ook chocolade is een dansje op je tong van bitters, zoetjes, een crunchy afbeet (is vanaf nu een woord) en weelderige aroma's. Zeker de chocolade van Chocolatemakers. Marije Guillaumond en Amber Entius van Chocolatemakers komen naar ons festival om jou op te nemen in het gilde van chocoladeproevers. Inclusief drie repen naar keuze om mee te nemen en thuis verder te proeven.

2024 06 14
13:00 - 13:45

Het begon allemaal met een kaneelstokje uit Hong Kong. Meegenomen naar Nederland door de partner van Iona Mulder en met meer smaak dan elke andere kaneel die ze ooit in Nederland had geproefd. Zo ontstond het idee voor The Good Spice. Leer alles over smaakprofielen, de theorie achter aroma’s en het belang van een goede beloning voor de lokale boeren. En jawel, je gaat naar huis met je eigen unieke, persoonlijke kruidenmix.

06 2024 4
14:00 - 14:45

Het begon allemaal met een kaneelstokje uit Hong Kong. Meegenomen naar Nederland door de partner van Iona Mulder en met meer smaak dan elke andere kaneel die ze ooit in Nederland had geproefd. Zo ontstond het idee voor The Good Spice. Leer alles over smaakprofielen, de theorie achter aroma’s en het belang van een goede beloning voor de lokale boeren. En jawel, je gaat naar huis met je eigen unieke, persoonlijke kruidenmix.

06 2024 4
15:00 - 15:45

Als het over wijn gaat, gaat het al snel over terroir. Wat zijn andere factoren die de smaak en kwaliteit van wijnen beïnvloeden? Kun je hoogteverschillen proeven in wijn? We reizen naar Argentinië voor het antwoord op deze vraag en je leert en proeft het verschil in deze tasting! Deze tasting wordt verzorgd door Wouter Aalst (oprichter Amsterdam Wine Academy) en aangeboden door Verbunt Verlinden ism met ATAG - we love to cook.

LOGO SALENTEIN 1
16:00 - 16:45

Als het over wijn gaat, gaat het al snel over terroir. Wat zijn andere factoren die de smaak en kwaliteit van wijnen beïnvloeden? Kun je hoogteverschillen proeven in wijn? We reizen naar Argentinië voor het antwoord op deze vraag en je leert en proeft het verschil in deze tasting! Deze tasting wordt verzorgd door Wouter Aalst (oprichter Amsterdam Wine Academy) en aangeboden door Verbunt Verlinden ism met ATAG - we love to cook.

LOGO SALENTEIN 1
17:00 - 17:45

In deze tasting proef en leer je dat de ene rioja de andere niet is en welke keuzes wijnmakers maken, van zware houtrijping tot een focus op ’single vineyards’ en terroir. Deze tasting wordt verzorgd door Wouter Aalst (oprichter Amsterdam Wine Academy) en aangeboden door Verbunt Verlinden ism met ATAG - we love to cook.

Wset courses 123
18:00 - 18:45

In deze tasting proef en leer je over de spannende ontwikkelingen die plaatsvinden in de Douro regio, van oudsher het "thuisland" van de port. Deze tasting wordt verzorgd door Wouter Aalst (oprichter Amsterdam Wine Academy) en aangeboden door Verbunt Verlinden ism met ATAG - we love to cook.

Shutterstock 2271301781

Food Market

11:00 - 18:00

Struin als een topchef langs de mooiste ingrediënten, proef nieuwe smaken, ontdek nieuwe producten en laat je verrassen door bijzondere makers en merken op de Low Food Festival Food Market.

3 DSC00816

Food Tours

11:00 - 17:00

Op culinair avontuur
Neem een kijkje in de keuken van culinair Amsterdam. Voor jong en oud is dit een belevenis. Speciaal tijdens het festival krijg je toegang achter de schermen van een lokale markt, een sterrenrestaurant en een ambachtelijke bakkerij. De Food Tour op de bakfiets wordt mede mogelijk gemaakt door Urban Arrow.

Aangeleverd Urban Arrow 0741 web
Timetable3 Timetable2

Restaurants

Wils Restaurant

12:00 - 21:00

Op zaterdag 7 september wordt restaurant Wils voor één dag omgetoverd tot een burger joint! Neem de lift naar de derde verdieping voor comfort food uit de sterrenkeuken van Wils. Schuif de hele dag aan voor huisgemaakte burgers én heerlijke flatbreads. Hiervoor is geen reservering nodig, je loopt gewoon bij Wils binnen.

Burgers flatbreads 2

Wils Bakery Café

10:00 - 11:30

Je festivaldag goed beginnen? Op zaterdag- en zondagochtend serveert Wils Bakery Café een heerlijk bakkersontbijt! Van 10:00 uur tot 11:30 uur ben je welkom voor een lekkere en relaxte start van je dag. (Loop binnen & geniet!)

Schermafbeelding 2024 06 25 om 13 32 37
11:30 - 22:00

Op zaterdag en zondag kun je vanaf 11:30 uur de hele dag bij Wils Bakery Café terecht om te genieten van het Low Food Festival Menu, speciaal samengesteld door chefs Joris en Rudolf. (Loop binnen & geniet!)

Low Food Festival Menu

In de tasting-line-up staan een aantal van onze favoriete ondernemers en proefexperts die je smaakpapillen 45 minuten lang laten dansen. Deze vakidioten delen met veel plezier hun liefde voor het product. Uiteraard leer je ook de fijne kneepjes van het proeven. Proef je eikenhout, bosbes of bloemen? Ruik je koffie, noten of kruiden? Wat voel je, wat zie je? Dit wordt genieten met al je zintuigen.

52035612786 7343353200 o

Chocolate
makers

chocolade tasting

06 2024 4

The Good Spice

Specerijen tasting

Struin als een topchef langs de mooiste ingrediënten, ontdek nieuwe producten en technieken en laat je verrassen door bijzondere makers en merken op de Low Food Festival Food market. Ga voor Mexicaanse tips & tricks langs bij Tortilleria Taiyari, proef bijzondere smaken bij Dutch Wasabi en binnenkort worden nog veel meer mooie namen aangekondigd. Natuurlijk kun je op de Food market ook genieten van een goed glas wijn en heerlijke hapjes. En wie weet loop je je favoriete chef nog tegen het lijf.

Aangeleverd DSC03778

Milou
Broersen

keramiek

Wims Wafels All

Wims wafels

Hartig

Aangeleverd Specerijen van The Good Spice

The Good Spice

specerijen

Schermafbeelding 2024 06 21 om 11 17 25

Chocolate
makers

zoet

Aangeleverd 621ferments 4 1 e1686220733626 1

621 Ferments

smaakmakers

Aangeleverd Copy of JOBO 20210708 7838 2

Tortilleria Taiyari

Mexicaans

Aangeleverd ROA Oat Milk 39

Real Oat Arts

dranken

Schermafbeelding 2024 06 21 om 11 22 21

Dutch Wasabi

smaakmakers

Evabloem Move Amsterdam 249

Wils Bakery Café

Brood

veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen rondom het Low Food Festival. Als je het antwoord op je vraag hier niet vindt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Het Low Food Festival team staat klaar om je te helpen. 

  • Je kunt ons een e-mail sturen via [email protected]. We zijn ook actief op Instagram, daar kun je ons direct benaderen @lowfoodfestival.

  • Het festival inclusief de food market is vrij te bezoeken. Voor specifieke activiteiten zoals workshops, live shows en food tours zijn wel aparte tickets  nodig. Bij Wils Bakery Café en Wils Restaurant kun je gewoon binnenlopen. Maar vergeet niet te reserveren als je een plekje aan tafel wilt voor een diner, borrel of lunch.

  • Er is een doorlopende programmering voor kinderen die gratis toegankelijk is. Voor de food tours, die ook zeker geschikt zijn voor kinderen (onder begeleiding van een volwassene) moet wel een ticket worden gekocht. De workshops, live shows en tastings zijn gericht op volwassenen.

  • Ja, tickets kunnen ook ter plaatse worden gekocht als ze nog beschikbaar zijn. Om teleurstelling te voorkomen raden we je dan wel aan om vooraf online te controleren of er nog tickets zijn.

  • Nee, het is niet nodig om de naam op een ticket aan te passen. Zolang de barcode of QR-code van het ticket uniek is en goed leesbaar, is de naam niet van belang.

partners & sponsors

Maak kennis met de partners van Low Food Festival

Low Food Festival is bedoeld om de wereld van gastronomie drie dagen lang open te stellen voor iedereen die van goed, lekker en eerlijk eten houdt. Dat zouden we niet kunnen doen zonder de merken, producten en andere organisaties die ons steunen.

Logo AMS black RGB
Low Food Zwart 1
ATAG logo onder

Meer leuks in Move Amsterdam