Workshops

Header v2 2024 05 08 153751 hucf

Kookles met sterallures. Wat kun je verwachten? 
 

Elke keuken heeft zo haar eigen sterren, chefs die uitblinken op hun eigen gebied. Low Food Festival is je kans om samen met hen een van hun signature gerechten te leren maken. Zoals een klassieke choux au chocolat van patissier Laura Vervoort. En wat dacht je van de Indorock saté van Vanja van der Leeden? Claim snel jouw plekje in een van de workshops! Daarnaast zijn er mensen die de kunst verstaan om de ervaring van goed eten over te brengen zonder een hap te serveren. Het zijn onder andere food stylist Ajda Mehmet en food fotograaf Oof Verschuren. Reserveer jouw plekje in een van hun workshops, ontdek hoe de pro’s te werk gaan en verfijn je eigen kunst van het vastleggen van eten. 

 De workshops worden mede mogelijk gemaakt door delicious.academy.

Laura Vervoort Labaille Pastry 2

Laura Vervoort

Zaterdag 11:00 - 12:30 uur

Klassieke choux au chocolat met gezouten karamel (Engels gesproken)
Oprichter en chef van L’abeille, Laura Vervoort, is al meer dan tien jaar patissier en heeft gewerkt voor meerdere door Michelin bekroonde restaurants in heel Europa. Uiteindelijk werd ze hoofd-patissier bij l’Atelier de Joël Robuchon in Parijs met 2 Michelin-sterren. Haar volgende stap was het realiseren van haar droom: haar eigen patisserieschool in Amsterdam. De zaterdag van het Low Food Festival is je kans om zij aan zij te werken met Laura Vervoort en een Michelinwaardige klassieker te maken: choux au chocolat oftewel het chocoladesoesje. Ze neemt je mee door alle technische stappen van het maken van het soezenbeslag, de chocoladevulling en de afwerking met gezouten karamel. Deze chocoladekus kan niemand weerstaan. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door delicious.academy. 

Tickets
11 DSC00588

Oof Verschuren

Zaterdag 11:00 - 12:30

Food Fotografie
Wegens groot succes in reprise: de workshop food fotografie van Oof Verschuren! Oof studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij fotografeert voor nationale en internationale opdrachtgevers in de reclame en mode. En natuurlijk de mooie gerechten van zijn partner Yvette van Boven. Wat maakt food fotografie nou echt goed en bijzonder? Hoe maak je het FOAM-waardig? Oof neemt je mee op reis langs zijn eigen favorieten. En yess, je smartphone mag je bij de hand houden, want in deze workshop ga je zelf aan de slag. Hoe maak jij met drie ingrediënten een fantastisch verhaal? Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door delicious.academy. 

Tickets
Donovan Kraag portretfoto

Donovan Kraag

Zaterdag 13:00 - 14:30 uur

Tartaar van Harder à la Donovan
Exclusieve diners met beroemde gasten, entertainment én een leerbedrijf voor jonge chefs. Het staat allemaal op het menu van Donovan Kraag. Zelf was hij ooit een van de fifteen van Jamie Oliver. Nu is hij een veelgevraagde, creatieve chef en food stylist die nadenkt over alles tot en met de ervaring van zijn gasten. Voor zijn workshop op zaterdag neemt Kraag je mee het diepe in met een heerlijke harder. Net uit de Noordzee en ideaal voor een frisse tartaar. Natuurlijk gepresenteerd als een complete smaaksymfonie met spinaziechiffonade, avocado en een dressing van gerookte olie met een chili-punch. Reserveer je plekje en blaas straks je eigen gasten weg. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door delicious.academy. 

Tickets
DSC00731

Ajda Mehmet

Zaterdag 13:30 - 15:00

Food Styling - The Salad Edition (Engels gesproken)
Wie kun je beter om een food styling workshop vragen dan de koningin van food styling én salades zelf? Dit is het moment om te ontdekken hoe ‘een dag uit het leven van een food stylist’ er werkelijk uitziet. Food stylist en kookboekenschrijfster Ajda Mehmet zal haar tips en tricks delen voor het creëren van een prachtig ogend bord eten, met de nadruk op kleur, textuur, gelaagdheid en compositie. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. Dus doe mee en verbaas straks iedereen die bij jou een salade komt eten. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door delicious.academy. 

Tickets
Pompoen Gnocchi

Vanja van der Leeden

Zaterdag 15:00 - 16:30 uur

Gnocchi á la Vanja
Een Nederlandse chef met Indische roots die lang in Italië woonde en nu prijswinnende kookboeken schrijft? Dat kan alleen Vanja van der Leeden zijn. Met Indorock won ze het Gouden Kookboek, Indostok is haar ABC over saté en eind vorig jaar kwam Italopop uit. Fushion to the max dus! Schuif zaterdag aan voor haar workshop Gnocchi á la Vanja en je weet alles: welke aardappels het lekkerst zijn en wat het geheim is van zachte kussentjes die niet aan je handen plakken en heerlijk op je tong ploffen. Bij deze Italiaanse klassieker komt een pittige saus en een krokante topping. Een feest voor al je zintuigen! Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door delicious.academy. 

Tickets
For Poulomi Fullres 12 1

Paulami Joshi

Zaterdag 17:00 - 18:30 uur

Gestoomde momo’s (Indiase dumplings)
Paulami Joshi groeide op in Mumbai en kwam voor de liefde naar Nederland. Pas toen ze de smaken uit haar kindertijd begon te koken voelde ze zich hier thuis. Nu is het haar missie om heel Nederland kennis te laten maken met haar liefde voor de Indiase keuken. Ze geeft kookworkshops door het hele land en schreef al meerdere kookboeken waaronder Vega India en De Bijbel van de Indiase Keuken. Tijdens de workshop leert ze jou gestoomde momo’s maken: de Noord-Indiase variant op dumplings met een spicy groente vulling en een heerlijke sticky chutney. Rijkelijk gegarneerd met verhalen over India. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door delicious.academy. 

Tickets
Lauras Yuzu Sable

Laura Vervoort

Zondag 11:00 - 12:30 uur

Sablé met yuzu & witte chocolade
Oprichter en chef van L’abeille, Laura Vervoort, is al meer dan tien jaar patissier en heeft gewerkt voor meerdere door Michelin bekroonde restaurants in heel Europa. Uiteindelijk werd ze hoofd-patissier bij l’Atelier de Joël Robuchon in Parijs met 2 Michelin-sterren. Haar volgende stap was het realiseren van haar droom: haar eigen patisserieschool in Amsterdam. Til je bakkunst naar een hoger niveau tijdens Laura Vervoort's workshop op zondag. Met een perfecte moderne variant van een Franse klassieker: de sablé of -in zoet Nederlands- het zandkoekje. Leer de geheimen van het meest kruimelige koekje dat je je kunt voorstellen, gevuld met een yuzu crème (Japanse citrus) en een swirl van geroosterde witte chocolade. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door delicious.academy. 

Tickets
11 DSC00588

Oof Verschuren

Zaterdag 11:00 - 12:30

Food Fotografie
Wegens groot succes in reprise: de workshop food fotografie van Oof Verschuren! Oof studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij fotografeert voor nationale en internationale opdrachtgevers in de reclame en mode. En natuurlijk de mooie gerechten van zijn partner Yvette van Boven. Wat maakt food fotografie nou echt goed en bijzonder? Hoe maak je het FOAM-waardig? Oof neemt je mee op reis langs zijn eigen favorieten. En yess, je smartphone mag je bij de hand houden, want in deze workshop ga je zelf aan de slag. Hoe maak jij met drie ingrediënten een fantastisch verhaal? Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door delicious.academy. 

Tickets
Inspiratiefoto Venkelsalade

Donovan Kraag

Zondag 13:00 - 14:30 uur

Kraag’s crispy crunchy venkelsalade
Exclusieve diners met beroemde gasten, entertainment én een leerbedrijf voor jonge chefs… Het staat allemaal op het menu van Donovan Kraag. Zelf was hij ooit een van de fifteen van Jamie Oliver. Nu is hij een veelgevraagde, creatieve chef en food stylist die nadenkt over alles tot en met de ervaring van zijn gasten. Donovan is een veelgevraagde, creatieve chef en food stylist die nadenkt over alles tot en met de ervaring van zijn gasten. Grijp je kans om in de workshop op zondag van de grootmeester zelf te leren hoe je de perfecte venkelsalade maakt met groene appel, citroen, gepofte quinoa en een crème van bieslook. Licht, fris en met een verrassende crunch voor een perfecte nazomer lunch met vrienden. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door delicious.academy. 

Tickets
DSC00731

Ajda Mehmet

Zondag 13:30 - 15:00

Food Styling - The Salad Edition (Engels gesproken)
Wie kun je beter om een food styling workshop vragen dan de koningin van food styling én salades zelf? Dit is het moment om te ontdekken hoe ‘een dag uit het leven van een food stylist’ er werkelijk uitziet. Food stylist en kookboekenschrijfster Ajda Mehmet zal haar tips en tricks delen voor het creëren van een prachtig ogend bord eten, met de nadruk op kleur, textuur, gelaagdheid en compositie. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. Dus doe mee en verbaas  straks iedereen die bij jou een salade komt eten. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door delicious.academy. 

Tickets
Vanja

Vanja van der Leeden

Zondag 15:00 - 16:30

Indonesische sate
Een Nederlandse chef met Indische roots die lang in Italië woonde en nu prijswinnende kookboeken schrijft? Dat kan alleen Vanja van der Leeden zijn. Met Indorock won ze het Gouden Kookboek, Indostok is haar ABC over saté en eind vorig jaar kwam Italopop uit. Fushion to the max dus! Leer zondag saté maken van deze enige echte Indorockster. Vanja gaat er prat op dat je saté roostert, anders is het geen echte. Dus voor deze workshop stoken we de BBQ op. Het kippenvlees snijden, perfect rijgen, de hitte van de BBQ controleren en roosteren. Je doet het straks allemaal als een pro. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door delicious.academy. 

Tickets
SYM7963

Marlies Bax

Zondag 16:00 - 17:30

Culinary storytelling
Marlies Bax werkt als strateeg en copywriter voor alles wat eetbaar of idealistisch is. Ze vertelt de mooiste en lekkerste verhalen met zo min mogelijk woorden. Met haar unieke tone of voice heeft ze al een hele schare fans, waaronder merken als Hendrick’s Gin, San Pellegrino en The Food Line-Up. Raak jij ook niet uitgepraat over verdraaid lekker eten, vernuftige kooktechnieken en tongstrelende sausjes? En wil je daar graag woorden aan geven zonder in de clichés te vervallen die je hebt gelezen in de regel hiervoor? Dan is deze workshop Culinary storytelling precies de inspiratie die je nodig hebt. Deze workshop wordt aangeboden in samenwerking met S.Pellegrino en delicious.academy.

Tickets
DSC06800

Lotte van Gorp

Zondag 17:00 - 18:30

Fromage, kaas, en nog eens Käse! Éclairs hebben de harten van de Parijzenaren veroverd, en nu kun jij er meester in worden. In deze workshop maak je de hartige versie van de klassieke éclair. Hiervoor hebben we de Beste Patissier van het Jaar, Lotte van Gorp, uitgenodigd. Je leert hoe je een perfect beslag maakt voor de éclair, gevolgd door een romige kaasvulling die je naar eigen smaak kunt personaliseren. Daarnaast leer je maar liefst drie prachtige decoraties die jouw éclair au Français etalagewaardig maken. Bereid je voorop een mond vol kaas en handen uit de mouwen! Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door onze partner Beemster kaas.

Tickets

Organisatie

Initiatiefnemers en sponsors

Low Food Festival is bedoeld om de wereld van gastronomie drie dagen lang open te stellen voor iedereen die van goed, lekker en eerlijk eten houdt. Dat zouden we niet kunnen doen zonder de merken, producten en andere organisaties die ons steunen.

Bekijk alle partners
Logo AMS black RGB
Low Food Zwart 1
ATAG logo onder