Kom dat proeven!
In de tasting-line-up staan een aantal van onze favoriete ondernemers en proefexperts die je smaakpapillen 45 minuten lang laten dansen. Deze vakidioten delen met veel plezier hun liefde voor het product. Uiteraard leer je ook de fijne kneepjes van het proeven. Proef je eikenhout, bosbes of bloemen? Ruik je koffie, noten of kruiden? Wat voel je, wat zie je? Dit wordt genieten met al je zintuigen.
Chocolate
makers
chocolade tasting 11:00 & 12:00 | zaterdag/zondag
Niet alleen wijn en koffie kun je uitvoerig proeven, ook chocolade is een dansje op je tong van bitters, zoetjes, een crunchy afbeet (is vanaf nu een woord) en weelderige aroma's. Zeker de chocolade van Chocolatemakers. De oprichters hebben een missie die veel belooft: ‘making unique and delicious chocolate that restores the planet bit(e) by bit(e)’. En die belofte maken ze meer dan waar. Hun cacao komt per zeilschip naar Nederland. Hun unieke smaken staan op de kaart bij Ciel Blue dat twee Michelinsterren heeft. En het beste nieuws: Marije Guillaumond en Amber Entius van Chocolatemakers komen naar ons festival om jou op te nemen in het gilde van chocoladeproevers. Inclusief drie repen naar keuze om mee te nemen en thuis verder te proeven.
The Good Spice
Specerijen tasting 13:00 & 14:00 | zaterdag/zondag
Het begon allemaal met een kaneelstokje uit Hong Kong. Meegenomen naar Nederland door de partner van Iona Mulder en met meer smaak dan elke andere kaneel die ze ooit in Nederland had geproefd. Zo ontstond het idee voor The Good Spice: een handel in eerlijke en duurzame specerijen die barsten van de smaak dankzij de korte weg van het land naar jouw keuken. Samen met haar co-founders Charis Heising en Claudia Bown neemt Iona je tijdens de tasting mee in de geheimen van een perfecte mix. Leer alles over smaakprofielen, de theorie achter aroma’s en het belang van een goede beloning voor de lokale boeren. En jawel, je gaat naar huis met je eigen unieke, persoonlijke kruidenmix.
Port
Tasting 18:00 uur | zaterdag/zondag
In deze tasting proef en leer je over de spannende ontwikkelingen die plaatsvinden in de Douro regio, van oudsher het "thuisland" van de port. Deze tasting wordt verzorgd door Wouter Aalst (oprichter Amsterdam Wine Academy) en aangeboden door Verbunt Verlinden ism met ATAG - we love to cook.
Salentein
Tasting 15:00 & 16:00 | zaterdag/zondag
Als het over wijn gaat, gaat het al snel over terroir. Wat zijn andere factoren die de smaak en kwaliteit van wijnen beïnvloeden? Kun je hoogteverschillen proeven in wijn? We reizen naar Argentinië voor het antwoord op deze vraag en je leert en proeft het verschil in deze tasting! Deze tasting wordt verzorgd door Wouter Aalst (oprichter Amsterdam Wine Academy) en aangeboden door Verbunt Verlinden ism met ATAG - we love to cook.
Rioja
Tasting 17:00 uur | zaterdag/zondag
In deze tasting proef en leer je dat de ene rioja de andere niet is en welke keuzes wijnmakers maken, van zware houtrijping tot een focus op ’single vineyards’ en terroir. Deze tasting wordt verzorgd door Wouter Aalst (oprichter Amsterdam Wine Academy) en aangeboden door Verbunt Verlinden ism met ATAG - we love to cook.
Organisatie
Initiatiefnemers en sponsors
Low Food Festival is bedoeld om de wereld van gastronomie drie dagen lang open te stellen voor iedereen die van goed, lekker en eerlijk eten houdt. Dat zouden we niet kunnen doen zonder de merken, producten en andere organisaties die ons steunen.